OVER

Sinds 2008 richt ik me op het maken van zeefdrukken op hout en MDF. Voorafgaand aan de kunstacademie heb ik een grafische opleiding gedaan, waar ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met dit medium. Op de academie en de eerste jaren daarna heb ik me hoofdzakelijk gestort op het schilderen. Een aantal jaar na mijn afstuderen ben ik thinnerdrukken gaan maken en daardoor heb ik het zeefdrukken herontdekt.

De zeefdrukken die ik maak zijn samengesteld uit meerdere foto’s uit mijn eigen archief, die, eenmaal samen, een nieuw verhaal vertellen. Terugkerende thema’s zijn vooral honden en wolven, in deze portretten probeer ik de overeenkomsten te laten zien tussen deze beesten en de mens.
Soms haal ik inspiratie uit een foto in een tijdschrift of boek, uit iets wat ik op straat zie of uit mijn verzameling van honderden oude familiedia’s. Ik maak in de zeefdrukseries gebruik van ritme en herhaling om het verhaal te versterken. Ook bevat mijn werk vaak iets vreemds en heeft het een duister randje.